Skapa tid med fakturabelåning

Är ert företag på jakt efter ett enkelt sätt att spara in tid och slippa ligga ute med onödigt mycket pengar? Belåning av era fakturor är ett enkelt sätt att snabbt få tillbaka pengar från era kunder. En annan ekonomisk fördel med tjänsten är att ni frigör tid från administrativa arbetsuppgifter. Tid som ni kan använda till att växa och utveckla ert företag.

Vad är fakturabelåning?
Fakturabelåning är en smidig tjänst som sköts av så kallade factoringbolag. Ett factoringbolag är ett företag som hjälper andra företag med fakturahantering genom att köpa eller belåna deras fakturor. Factoringbolaget tar emot fakturorna och ansvarar sedan för att hantera dem och för att jaga in kundbetalningarna. Pengarna sätts snabbt över till företaget så snart fakturorna inkommit till factoringbolaget. På så sätt är tjänsten smidig för att öka den finansiella likviditeten.

Fördelar med fakturabelåning
Förutom fördelar som att ni slipper ta från intern tid samt att ni får igen kundernas betalningar snabbare, kan fakturabelåning användas av företag i tillväxt- eller uppstartsfasen som ibland kan ha svårare att få banklån. Mindre eller växande företag kan på så sätt använda tjänsterna för att frigöra kapital.

Factoringbolag Stockholm
Det finns en mängd olika factoringbolag i Stockholm som kan hjälpa er med era fakturor och hanteringen av dem. Med till exempel Prioritet Finans sker processen enkelt och snabbt. De erbjuder både försäljning och belåning av företags fakturor. Skillnaden mellan de båda tjänsterna är mestadels juridisk, men en olikhet är att factoringbolaget ofta tar helakreditrisken vid fakturaköp.

Hur fungerar factoring?
Om ni väljer att ta hjälp av Prioritet Finans går processen till såhär: på fakturadagen skickar ni era utvalda fakturor till Prioritet Finans som hanterar fakturorna och märker dem med en text som visar att kunden ska skicka över pengarna till dem. Sedan ser de till att dra in pengarna från kunden. Om ni skickar in fakturorna på morgonen får ni in pengarna redan runt lunchtid samma dag. Utbetalningen sker till utvalt bankkonto, plusgiro eller bankgiro. Ni bestämmer själva vilka betalningsvillkor kunden har till Prioritet Finans.

 

Kontakta Prioritet Finans så hjälper de er att hitta ett erbjudande som passar ert företags behov. Besök www.prioritet.se och ta reda på mer!